Ikke

Ik ben Joachim Van der Auwera. Ik probeer de nodige rust en evenwicht in mijn leven te krijgen en te ontstressen. Soms lukt het een beetje, soms minder.

Om meer rust te krijgen ga ik graag sporten, en tijdens deze trainingen geniet ik graag van de omgeving en de natuur. Zelf als ik met de auto rij kan ik geweldig genieten van het beetje groen rondom mij. Ik was ooit een fanatiek triatleet en het trainen was toen heel belangrijk voor mij. Tegenwoordig kan de tuin, en het werken in de tuin of een wandeling in een bos me ook veel rust geven.
En ja, ik hou ook van bomen. Een groot stuk van de tuin is wild. De natuur mag daar in grote mate zijn gang gang. Er zijn op korte tijd een hele hoop bomen opgeschoten (en een paar geplant). Hopelijk kunnen sommige van de bomen snel uitgroeien tot grote mastodonten.

Ik geniet steeds meer van de rust en kracht die mooie, welgevormde en soms ietwat excentrieke bomen op mij uitstralen…

Seqoia Domein De Renesse

Als voorbeeld zie je hierboven een prachtige seqoia die je kan terugvinden in Domein De Renesse in Oostmalle. De foto werd genomen door mijn broer op 13 augustus 1999.

De titel van deze blog is terug te brengen tot een versje.

Joachim ♥ …
Als je dit in een boom gekerft ziet
Zou het van mij kunnen komen
Of misschien toch ook weer niet
Want ik hou ook van bomen

 

3 reacties op “Ikke
 1. Ronald Van de Voorde zegt:

  Hallo Joachim,

  Lang niet meer gezien of gehoord. Ook ik kan genieten van de rust die de natuur uitstraalt. Zoals jouw broer Nathan sla ik nooit een gelegenheid over om een kiekje van de mooie natuur te nemen. Laat maar iets van je horen.

  Groeten,
  Ronald Van de Voorde

 2. BOS+ zegt:

  Beste,

  we zetten een actie op touw: alle verkiezingspolitici krijgen de oproep om verkiezingsdrukwerk weer om te zetten in bomen. Alle info op http://www.10miljoenbomen.be/home-10mb/item/623-10-miljoen-bomen

  verspreid je mee onze blijde bomenboodschap? En hopelijk het landschap binnenkort weer vol bomen in plaats van verkiezingsposters…

  Met vriendelijke groeten,

  Lore

 3. Herman zegt:

  ps

  Klein foutje iets te snel op enter gedrukt

  Groeten van een Boom liefhebber , vorig jaar moesten ongeveer 85 bomen wijken waarvan sommige 75+ j oud waren. Maar ook zieke bomen bomen en bomen zoals sparren en sperren die er eigenlijk niet thuis horen die moesten wijken voor beton en steen omdat we geboren zijn met de baksteen in de maag (ik zelf niet)

  Ik was alléén de enige buurtbewoner uit heel de straat die zijn nek heeft uitgestoken om de bouw van 75 dure luxe flats tegen te houden maar tegen de macht van het het geld en dure advocaten kan je niet op als enkeling en niet rijk. Ik heb misschien wel de strijd verloren die flats komen er dan toch maar ik heb het toch geprobeerd terwijl de andere buren uit de straat er naar keken als een koe naar een trein maw het kon ze gewoon niet schelen de mode van deze tijd.

  Joachim ik bewonder je en ben blij dat er steeds meer mensen vinden dat het zo niet verder kan met altijd maar de bomen de schuld te geven

  Herman