afvallen

Ik geef het toe, ik heb me laten gaan. Door allerlei redenen heb ik deze winter weinig of geen sport gedaan. Zeg maar geen. Meer dan vijftien jaar intensief sporten hebben echter hun effect niet gemist. Ik ben sowieso een liefhebber van lekker eten, maar de luxe om zoveel energie te verbranden dat je eerder moet forceren om genoeg te eten en vooral niet op de lijn moet letten heeft gemaakt dat het gevoel voldaan te zijn bij mij eerder laat komt.

Niet dat de effecten dramatisch zijn, maar toch een vijf à zeven kilo die ik te zwaar stond.

Er is ondertussen wel al weer een beetje afgegaan. Ik sta wel niet veel op de weegschaal, maar merk toch alweer een beetje strakker in het vel te zitten. De beentjes laten soms weer een hint van spieren zien en als ik ga zitten heb ik niet per se het gevoel dat er iets aan mijn buik in de weg zit.

En toch ben ik niet weer aan het trainen geslagen. Tenminste zo kan ik het niet noemen want het is niet als conditieopbouw of wedstrijdvoorbereiding voorzien. Neen, ik heb mij voorgenomen gewoon terug iets meer te doen en vooral om zo nu en dan (doel is tweemaal per week) naar het werk te fietsen.

Een paar berekeningen laten straffe cijfers zien. Indien ik tweemaal per week naar het werk fiets (toegegeven, het is een eind, dus dat telt goed door), en dan nog een uurtje loop en een uurtje zwem (ik blijf triatleet) en ik eet niet extra, dan kan ik op een week ongeveer 740g gewicht verliezen. Wow, dat is veel, meer dan ik verwacht had. Natuurlijk is de voorwaarde “en je eet niet extra” niet echt realistisch, maar toch… Volgend probleem is natuurlijk om die doelstellingen te bereiken. Ook dat is niet evident gezien mijn huidige activiteiten en prioriteiten.

Als je het voor jezelf eens wil berekenen, dan kan je dat hier zelf doen. Die pagina laat toe per training of per trainingsperiode op basis van de intensiteit het calorieverbruik te berekenen en geeft een schatting van de verhouding vet/suiker om zo het equivalent verbrand lichaamsgewicht te bepalen.

Geplaatst in persoonlijk, werk