afval, gehaald

Afgelopen zomer is in onze gemeente DIFTAR ingevoerd. Op zich geen probleem, ik kan het enkel toejuichen dat afval belast wordt in de mate dat je het produceert en dat recyclage aangespoord wordt. Zolang de mensen dan niet gaan sluikstorten tenminste.

Er zijn echter een paar neveneffecten. Aangezien het restafval moet gewogen worden, is het niet toegelaten om hiermee naar het containerpark te gaan. De vuilniswagen komt echter maar om de twee weken.

Een paar weken gelden waren we echter iets vergeten. Vrijdagochtend merkten we ineens dat we te laat waren. Oops. Nu zou dat normaal geen probleem mogen zijn, maar sinds wij hier een klein manneke hebben rondlopen, produceren wij iets meer vuilnisbakvulling (lees vuile pampers), en is de vuilnisbak meestal bijna vol. Aargh.

Ondertussen zijn er dus terug twee weken voorbij. We hebben het gehaald. Het deksel van de vuilnisbak ging niet meer dicht, maar we hebben er geen zakken moeten naast zetten in afwachting van de ophaling. Volgende keer toch maar extra opletten,ook als er allerlei onvoorzien omstandigheden proberen de aandacht af te leiden.

Geplaatst in bedenking