innovatie kan soms zo eenvoudig zijn

Niet dat je per se van je stoel moet vallen, maar innovatie is overal mogelijk, moet niet per se te maken hebben met technologie (of toch zeker niet voor de klant), en kan het leven of werken toch wel een stuk aangenamer maken.

Ik zit op dit moment in Orlando voor de JBoss World conferentie. Het is eigenlijk snel op en neer want ik ga maar net minder tijd in vliegtuigen gespendeerd hebben (twee dagen) als op de conferentie (drie dagen). Buiten de conferentie en het (kolossale) hotel heb ik hier dus niets gezien.

Toegegeven , het hotel (Marriott World Resort) is pokkenduur met 240$ per nacht. Als je 8 uur slaapt is dat 30$ per uur (de rest van de tijd ben je toch niet op de kamer). En daar zit dan zelfs nog geen ontbijt in. De kamers zijn goed, maar ik heb al chiquer geweten, en toch merk je aan de details dat er goed voor de klant gezorgd wordt.

Er zijn drie aspecten die mij zijn opgevallen die veel beter zijn dan ik ooit geweten heb (niet dat ik al zoveel in hotels heb geslapen, maar toch).

  • Inchecken ging extreem vlot, naam zeggen, credit card even laten inlezen en klaar is kees. Ik herinner mij niet dat ik iets heb moeten tekenen (eigenaardig genoeg), maar het was echt op een-twee-drie gepiept.
  • Wireless internet op de conferentie werkt. Het is soms wat traag (maar er zit hier dan ook meer dan duizend man in verschillende conferenties) maar vooral werkt het transparant. Zoals meestal moet je in het begin een code intikken in je browser om connectie te krijgen. Meestal moet je dat elke keer opnieuw doen als je even connectie verloren was. Hier dus niet, eenmaal is genoeg, lekker handig.
  • Uitchecken was een vernieuwende ervaring. De rekening lag vanmorgen al voor de deur en kon ik dus nakijken op weg naar de receptie. Daar aangekomen moest ik niets doen, niets. “Is de rekening ok?” “Wil je betalen met de creditcard waarmee je hebt ingecheckt?”. Twee kaar ja, done, klaar, finito.
    Ik heb mijn valies nog naar bij de portier achtergelaten en was noch samen op de conferentie met een paar mensen die samen in de lift hadden gestaan (en vermoedelijk wat trager wandelen.

Dit soort van verbeteringen zijn toch heerlijk. Ze besparen waarschijnlijk veel geld aan het hotel en maken het ons als klanten ook veel eenvoudiger.

We hebben dit nog gezien. Zoals bij het inchecken in de luchthaven, waar het opgeven van je naam genoeg is en een ticket niet meer nodig. Of dat ze één rij maken (zoals bij Virgin het geval was, weet niet is SN Brussels dat overgenomen heeft) voor alle vluchten en als je aan de beurt bent kan je inchecken bij de eerste balie die vrij komt. Op die manier moet iedereen even lang wachten.

Geplaatst in bedenking