trainen voor een ironman

In de (Amerikaanse) Triathlete van december staat een interessant artikel over de trainingen die nodig zijn om een goede ironman te lopen. Er staan een paar interessante richtlijnen in, die vooral zeggen dat je niet te veel moet lopen. Allemaal heel interessant en vanuit mijn ervaring klinkt het heel redelijk.

Het meest interessante deel ging echter over voeding. Ik heb zelf op elke ironman wel in zekere maten last gehad van mijn maag tijdens de marathon. Soms was dat heel erg, soms iets minder. Confortabel was het nooit.

Er wordt in het artikel gewaarschuwd om vooral te drinken en eten tijdens het fietsen. Tijdens het lopen kan je, door het schudden van de maag, niet zo veel opnemen. Dat alles wist ik al. Ze raden echter ook aan om vooral tijdens het laatste uur van het fietsen al te minderen met eten. Een deel ervan zal namelijk nog in de maag zitten als je aan de marathon begint. Dju, dat stuk had ik veel vroeger moeten weten. Ik heb meermaals in het laatst uur juist nog wat extra energie ingeslagen. In dit artikel wordt beweerd dat je dat dus vooral niet moet doen. Als ik er ooit nog eens voor ga, dan zal ik er proberen aan te denken.

Geplaatst in triatlon / sport
2 reacties op “trainen voor een ironman
  1. Mario Appermans zegt:

    Als je op 7 maart op bezoek gaat bij je schoonouders kun je best je fiets en loopschoenen meebrengen om mee te doen met Triatlon Herderen 😉

    Ik hoop je weer te mogen ontmoeten onder de deelnemers !

    Prettige Feestdagen

  2. joachim zegt:

    @Mario : Het zal zo zijn, ben ingeschreven.