jaarwende

Deze tijd van het jaar is speciaal. Het is koud buiten, we hebben de kerstdagen achter de rug en met het begin van het nieuwe jaar (en nieuw decennium) is het weer tijd om even achterom te kijken en vooruit te blikken naar de toekomst.

2009 is een goed jaar geweest. Het is een jaar waarin ik een nieuwe identiteit heb bijgekregen. Sinds on klein manneke naar de onthaalmoeder gaat ben ik bij sommige mensen alleen gekend als “papa van Wannes”. Als ze mijn naam al ooit gekend hebben, zijn ze het ondertussen toch vergeten.

Onze held is dan ook heel het jaar druk bezig geweest met het ontdekken van de wereld. Het is een groot genoegen en eer om dat vanop de eerste rij mee te maken. Zijn wereld is ook gegroeid. Het begon liggend, om dan te proberen zitten, draaien en grijpen naar dingen in de buurt. Daarna een periode met verwoede pogingen om mobieler te worden. Na veel oefenen kreeg hij met Pasen door hoe je moet kruipen. Wat later komen de pogingen om zich recht te trekken en de eerste pasjes. Tegenwoordig huppelt hij vrolijk rond, bij wijlen aan een verbazingwekkend tempo.

In de zomer hebben we een prachtige vakantie gehad in Digne-les-Bains. De streek (Haute-Provence) was prachtig en het weer mooi. Wij zijn tot rust gekomen en energieke mannetje heeft geleerd dat je ook een hele nacht lang kan slapen. Dat zorgde dan weer voor extra energie bij mama en papa.

De eerste helft van het jaar heb ik genoten van het verbeteren van mijn techniek op de djembé. Ik denk dat ik het verschil tussen de “toe” en de “ta” nu toch wel redelijk onder de knie heb. Omdat een mens nu eenmaal niet alles kan doen, staat dit nu op een laag pitje, maar ik hoop me later weer intensief op de Afrikaanse percussie te storten.

De mooie zomer en betere slaap heeft me weer meer laten genieten van het sporten. Ik heb zelfs weer een aantal wedstrijden als zodanig ervaren. Onder andere de “dubbele” triatlon van Lille was een heel leuk.

Professioneel was het vermoedelijk (de toekomst zal het uitwijzen) een overgangsjaar. Na de problemen bij Synergetics eind vorig jaar heb ik voor zes maanden dankzij IMC full time verder gewerkt in het Prolix project. Voor de laatste maanden van het project was er niet meer veel te doen. Ik was iets te laat begonnen met het zoeken naar een nieuwe opdrachtgever (was wegens de crisis lastiger dan verwacht) en heb gemerkt dat quasi werkloos zijn niet goed is voor mijn gemoedsrust. Ik heb Spoon-IT opgestart en in die zin een interessant project gedaan voor eHealth. Uiteindelijk een interessante lange termijn opdracht gevonden bij Geosparc waar ik mee aan de Geomajas open-source web-mapping software werk. Ondertussen is Prolix afgelopen en heb ik dus een beetje tijd over. Hoe ik die tijd ga invullen is nog niet helemaal duidelijk, maar er zijn wel wat plannen.

Wat 2010 zal brengen zien we wel. Hopelijk wordt het voor ons gezinnetje weer een mooi jaar. Ik zal in de eerste plaats genieten van ons gezin en de capriolen van onze kleine deugniet.

Hopelijk wordt 2010 een mooi jaar met een goede gezondheid en leuke avonturen.

Beste wensen.

Geplaatst in persoonlijk